...

Látogatás Vang Viengbe – 3 izgalmas hely a kék lagúnán túl

Egy látogatás Vang Viengbe, Laosz természeti paradicsomába, a legtöbb utazónak a kék lagúnák felkeresését és a dzsungel partikat jelenti. Pedig Vang Vieng sokkal többet nyújt, mint nyomorogni a lagúnák egyikében vagy végig bulizni a teljes itt töltött időt.

Mielőtt Vang Vieng a kalandok és a szabadtéri sportok középpontjává vált, a város a tubing kirándulásairól volt ismert. Ezek a kirándulások együtt jártak rengeteg alkohollal és sajnálatos módon több halálesettel. Ezért döntött úgy a kormány, hogy majdnem az összes kocsmát bezáratja a folyó mentén. A támogatások fókuszát áthelyezték a természeti adottságok, barlangok, vízesések és lagúnák fenntartására. A kék lagúnák tagadhatatlanul Vang Vieng leglátogatottabb helyei. A kristálytiszta kék víz rengeteg látogatót vonz naponta. Bár a víz nem mindig olyan gyönyörű, mint a képeken. Esős évszakban a lagúnák vize barnásabb és nem igazán vonzó. Ez mégse tartja vissza az utazókat.

Viszont, ha te az idődet nem valamelyik lagúnában szeretnéd eltölteni, ajánlom figyelmedbe a következő 3 helyet.

Tham Chang barlang

Körülbelül 15 perc sétányira a városközponttól található a Tham Chang Barlang. A barlang leginkább a múltjáról ismert, ugyanis bunkerként szolgált a 19. században. A helyiek ide menekültek a polgárháború elől.

Ha el szeretnél jutni a barlanghoz, a legegyszerűbb, ha a folyó mentén elindulsz délnek míg el nem jutsz egy kapuig. Itt egy csekély összeget kell fizetned (személyenként, biciklikként és scooterenként). Ezután egy meredek lépcső vezet fel a barlanghoz. De hidd el, a kilátás megéri a kimerítő utat. Sőt, a lépcső aljában egy kék lagúnát is találsz, ahol ugyanúgy lehet fürdeni és még csak nem is nyomorogsz közben. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez a lagúna még esős évszakban is kristálytiszta.

látogatás vang viengbe

Pha Ngern hegy

Ha egy tökéletes kilátópontot keresel, akkor mindenképp mássz fel a Pha Ngeun hegyre. A hegyet a legegyszerűbb biciklivel vagy scooterrel megközelíteni. A belvárosból indulva egy fizetős hídon kell átmenned és utána nyugatnak venni az irányt. Körülbelül 3 kilométer után jobbra befordulni és már ott is vagy a parkolóban. Az út a kilátóponthoz nem egyszerű. A legjobb ha zárt cipőben és nem papucsban vágsz neki. Igaz a táblák az állítják, hogy „csak” 20 perc a túra, de nem árt ha kicsit több idővel számolsz. Hiába a nehéz út, a látvány mindenért kárpótolni fog. A látvány a rizsföldekre és a környező hegyekre ámulatba ejtő.

Tipp: Élvezd a naplementét a hegyről. Ebben az esetben semmiképp ne hagyd otthon a fejlámpát a lefelé vezető úthoz.

látogatás vang viengbe

Kaeng Nyui vízesés

A vízesés 6 kilométerre fekszik Vang Viengtől. Az út egy kihívás lesz, főleg ha egy nagyobb esőzés után indultok neki (mint mi). A földút tele van kátyúkkal, amelyek egy esőzés után megtelnek vízzel. Mindemellett a földút is elég sáros lesz, ami nem könnyíti meg az utat. De mint mindig, itt is megéri végigverekedni magadat. A parkolótól már csak egy rövid 15 perces séta és megcsodálhatod a 30 méter magasból alázuhanó vízesést. A vízeséssel és a zöldellő növényzettel ez a hely maga a paradicsom.

látogatás vang viengbe

Te mit szólsz hozzá? Egy látogatás Vang Viengbe? Remélem ezután te is kedvet kaptál felkeresni Vang Vieng kevésbé felkapott helyeit.

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod.
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük